FILLERS UTBILDNING

Baskurs Fillers

2 dagar – Fillers injektionsutbildning

Utbildnings Program & Datum

6-7 Januari

2-3 Februari

14-15 Mars

En komplett utbildning för dig som önskar arbeta professionellt med injektionsbehandlingar och fillers. Du lär dig behandla läppar, nasolabiala veck, marionetter, små rynkor, avancerad teknik läppar, kinder, och käklinjer.
Privat handledare vid hands on praktik. Vi lär ut metoder som cross hedge, fen, layering, nippage, fishbone, linear retrograde med flera.

Nivå: 2 dagar
Förkrav: Teori studeras individuellt före praktik
Pris: 29 000 kr (inkl. moms)

inga förkunskaper krävs.

Inklusive: start material och fillers
Kurstillfälle: varje söndag kursstart

På kursen lär vi dig fillers injicering:
Fillers injicering:
Läppar
Nasolabiala veck
Marionetter
Små rynkor och ärr
Avancerad teknik läppar
Kinder
Näsa
Käklinjer, fettreducering, hårfiller, skinbooster
Privat handledare vid hands on praktik
Material:
Teorimaterial
Journal material
Marknadsföringsmaterial
Övrigt:
Patient säkerhet

Baskurs Fillers

Vår baskurs i fillers hålls på söndagar vid vårt utbildningscentrum och Klinik i Stockholm/Östermalm.Kursen består av både teori och praktik.

 • Kursmaterial
 • Modell för praktisk övning om du inte har en vän som vill agera modell (modeller får elevbehandlingen gratis)
 • Lunch och fika
 • 5 ml fillers för att du ska komma igång direkt efter kursen
 • Certifikat efter genomförd kurs
 • KURS PRIS: 29.000 ink moms

Fillers kan användas för att släta ut linjer och rynkor i ansiktet, skapa fylligare läppar och forma ansiktskonturer som kinder och haka samt föryngra huden. De vanligaste behandlingsområdena är:

 • från näsan till munvinkeln (nasolabialvecket)
 • mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor)
 • läpparna (volym och kontur)
 • kinderna och hakan (form och kontur)
 • handryggarna, dekolletaget, ansiktet, halsen (hudföryngring)’
HUR GÅR EN FILLERS BEHANDLING TILL?

Metoden är snabb, säker och relativt skonsam. Man ser resultatet snabbt och man kan i princip kan gå tillbaka till jobbet direkt efter behandlingen. Området som ska behandlas rengörs och tvättas av. Bedövningssalva kan användas om så önskas. Därefter sprutas fillern in med en tunn nål. Det kan sticka till och spänna. Den volymsökande effekten gör att rynkan lyfts upp och man får ett omedelbart resultat.

VAD INNEBÄR EN BEHANDLING MED FILLERS?

Före

Börja med att avtalet. Före behandlingen har vi alltid en kort konsultation där kunden berättar om sina personliga önskemål och förväntningar samt behandlaren ger rekommendationer om vilken behandling med fillers som passar kunden bäst. Rekommendationen utgår från vad kunden vill uppnå, ansiktsdrag och personliga livsstilsfaktorer. Efter konsultationen kommer kunden att få lämplig behandling.

Under behandlingen

Fillers injiceras i små mängder i huden med en mycket tunn nål. Gelen ger naturlig volym som slätar ut linjer och rynkor, framhäver ansiktets form eller skapar fylligare läppar. En filler som gör huden smidigare och förbättrar dess struktur, samt återställer och bevarar fuktbalansen i huden. Behandlingen går snabbt, oftast tar den 15 – 30 minuter. Behandling med fillers påverkar inte ansiktsuttrycken och resultatet syns i regel omedelbart.

Efter

Våra fillers är biologiskt nedbrytbart vilket innebär att den naturligt försvinner ur kroppen. En uppföljande behandling brukar behövas efter 6–12 månader, beroende på individuella faktorer och vilket område som behandlats. Efter en behandling kan en del reaktioner uppstå. Den vanligaste är lätt rodnad, svullnad, klåda, blåmärken, smärta och ömhet. Reaktionerna är vanligen milda till måttliga och försvinner oftast inom kort efter injektionen. Vanligtvis försvinner de av sig själva inom en eller två dagar efter behandlingen, men efter vissa behandlingar kan de vara längre.

VILKA EFFEKTER KAN DU RÄKNA MED?

Effekten av behandlingen är uppenbar direkt. Ofta uppstår en viss svullnad och när svullnaden lägger sig efter några timmar eller någon dag så ser du slutresultatet. Du kan räkna med en lätt ömhet och rodnad i området i någon dag.

Det är viktigt att tänka på att de behandlingsresultat man uppnår med hjälp av icke-permanenta fillers, precis som namnet antyder, inte är permanenta. Den ökade vävnadsvolymen kommer att gå tillbaka till den ursprungliga inom 3-12 månader beroende på vilken fillerprodukt som använts och i vilket område den lagts. Det finns dock studier som visar att om en påfyllnadsbehandling görs inom några månader efter den första injektionen så kan utfyllnadseffekten förlängas avsevärt.

VAD SKALL KUNDEN TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN?

Om något problem uppstår eller om hen känner dig osäker så måste hen kontakta sin behandlare omedelbart. Våra rekommendationer efter en Filler behandling är som följer:

 • Fysisk träning skall undvikas i 24 timmar.
 • Varma bad/bastu skall undvikas i 24 timmar, använd dusch.
 • Massera ej huden då du kan flytta produkten och få oönskade effekter.
 • Om huden skadats används bakterie dödande salva som skrivs ut på recept vid behov.
 • Kyl behandling kan användas om någon temporärt obehag uppstår.
 • Undvik stark sol i just före och efter behandlingen. Om det är omöjligt att undvika sol så måste en kraftig solskyddsfaktor användas. Försök planera behandlingen så att du kan undvika sol den närmaste tiden efter.
 • Make-up kan användas lite lätt efter behandlingen men helst 4-6 timmar efter behandlingen.
VEM SKALL INTE ANVÄNDA FILLER?

Du skall inte behandlas med filler om du är gravid eller ammar. Det är också olämpligt om du behandlas med någon form av blodförtunnande medicinering som till exempel Albyl, Trombyl och Waran. Vi är försiktiga med att behandla personer med Zfill som är benägna att bilda keloider vilket är överväxta ärrbildningar. Likaväl är vi försiktiga att behandla dig som har en tendens att få hypertrofiska ärr som kännetecknas av upphöjda röda ärrlinjer. Om du har använt permanent fillers avråder vi från behandling i samma område. Om du blivit behandlad med hyaluronfiller från annan tillverkare ska du vänta i 6 månader. Vi behandlar inte personer under 18 år med filler.

VEM ÄR LÄMPLIG FÖR FILLER BEHANDLING?

Män och kvinnor i alla åldrar som har torr hud, rynkor, veck eller konturer i ansiktet som de vill ändra.

ANMÄL DIG HÄR

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close