botox för pannrynkor

Varför behandlar vi pannrynkor?

Rynkor i pannan formas i horisontella (vågräta) linjer när Frontalis muskeln jobbar för att lyfta ögonbrynen uppåt och när man veckar pannan. Med tiden blir dessa linjer djupare och kan ge intryck av ett stressat och trött utseende. Pannrynkor kan effektivt behandlas med Botox för att mildra linjerna med ett utvilat och vitalt resultat. För optimal effekt är denna behandling utförd tillsammans med Botox i glabella musklerna (bekymmersrynkor mellan ögonbrynen) och kråksparkar runt ögonen för ett fräscht utseende i helhet.

Hur behandlar vi pannrynkor?

Botox är ett medel som injiceras ytligt under huden. Beroende på klientens ålder, önskemål, och dosen som används, kan det antingen förebygga framtida rynkor och stoppa dem från att bli djupa, eller mildra existerande rynkor. Frontalis muskeln är tunn och täcker hela pannan, och 4-6 små ytliga injektioner placeras högt i pannan med en liten nål. Effekten av behandlingen tar ungefär 21 dagar att verka och resultatet varar mellan 3-4 månader.