tear trough

ÖGON – tear trough och botulinumtoxin

Vackra ögon och en öppen blick betyder mycket för skönhet och kroppsspråk

Forskning har visat att ögonen tillsammans med munnen är det vi tittar allra mest på när vi betraktar ett ansikte. Det är därför det är viktigt att lyfta fram ögonen och minska ringar under ögonen och rynkor i området.

Tear trough, ringar under ögonen

Tear trough kallas den fördjupning under ögat som kan ge tråkiga skuggor eller ringar under ögonen. En fillerbehandling av tear trough känns nästan inte alls och lyfter effektivt upp fördjupningen och tar bort den störande skuggan. Ibland är det inte bara fråga om en fördjupning utan också en mörkfärgning av huden i området, s.k. ringar under ögonen. Då är behandling med Carboxy therapy, där små mängder av gasen koldioxid sprutas in, mycket effektivt. En serie med 6 behandlingar runt ögonen både minskar pigmentering och fördjupning och slätar ut rynkor runt ögat.

Kråksparksrynkor

Kråksparksrynkor är namnet på de skrattrynkor som finns i yttre ögonvrån. Små kråksparksrynkor ser ofta charmigt ut men när de blir för djupa och för långa kan det vara tacksamt att mjuka upp dem med botulinumtoxin, ett läkemedel som slappnar av muskeln som orsakar rynkan.

Ögonbrynslyft

När man talar om att lyfta ögonbrynen tänker många på en plastikkirurgisk operation som också kallas pannlyft. Men om man bara vill ha ett litet diskret lyft av ögonbrynen finns det mycket snabbare och enklare alternativ. Både behandling med botulinumtoxin och med filler eller en kombination av de två kan lyfta ögonbrynen och öppna upp blicken.

Ögonfransar

Långa ögonfransar gör att ögonen ser vackrare och mer tilldragande ut. Därför är det synd att ögonfransarna blir kortare med åldern. I USA har Galderma registrerat ett estetiskt läkemedel, Latisse, som verkligen ger ögonfransförlängning. På Stureplanskliniken kan vi erbjuda denna typ av behandling med läkemedlet Lumigan.